Odyvette-woonboerderij-Weltevree-producten

Een inspirerend huis om in te leven – featuring Odyvet

Interieurontwerpster Odyvet vertelt ons alles over haar inspirerende boerderij, een plek waar ze High Tea party’s organiseert en waar ze al sinds haar 24e haar creativiteit kwijt kan. Ze is ervan overtuigd dat een huis vooral leefbaar moet zijn. 

“Mijn naam is Odyvet. Ik ben getrouwd met Jorg en samen hebben we een dochter van 12 jaar, Suze. Ik geef High Tea party’s in mijn woonboerderij, organiseer workshops en werk als interieurontwerpster. Naast mijn liefde voor mijn gezin, vrienden, de natuur en de rust, hou ik van mijn werk en zie het als een verlengstuk van mezelf. In mijn woonboerderij heb ik een mooie ruimte gecreëerd waar ik High Tea sessies organiseer en erg geniet van mijn rol als gastvrouw. Gasten kunnen komen genieten van huisgemaakte lekkernijen en meteen ook een glimp opvangen van het interieur.”
interieur-Weltevree-High-tea
Het belang van een huis waarin je kan leven

“Toen ik 24 jaar oud was, kocht ik de kleine boerderij die van mijn opa en oma was geweest. Het was een oud huis dat verbouwd moest worden en een grote renovatie nodig had. Dat past precies bij mij, want ik ben dol op verbouwen en doe-het-zelven. Ik wist al meteen welke materialen ik wilde gebruiken en hergebruiken. En wat de basis van het boerderijtje betreft, is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik ben nu 46 jaar oud en kan gelukkig nog steeds mijn creativiteit kwijt in ons huis. 

Een huis waar je echt in kunt leven is voor mij belangrijk. Deze filosofie zie je duidelijk terug in mijn eigen huis. Ik creëer graag een sfeer die leven ademt. Ik hou van fysiek werk en werk graag met mijn eigen twee handen. Alles wat we verbouwd hebben, is met de hand gedaan. Dat betekent dat er af en toe een deukje in zit. Het is niet perfect en daar hou ik van. 

Naast deze liefde voor verbouwen, ben ik ook een echt buitenmens en vind ik dat een tuin ook leefbaar moet zijn. Dankzij mijn opvoeding heb ik een sterke band met de aarde. Ik vind het heerlijk om te weten waar producten vandaan komen. Als we bij mijn ouders aardappels aten, haalde ik die zelf uit onze grote moestuin. 

Deze elementen zijn de reden waarom de producten van Weltevree precies bij mijn levensstijl passen. Ze zijn stoer, robuust en functioneel, maar brengen ook een gezellige sfeer met zich mee! Mijn favoriete ruimte in huis is onze eetkamer met zwarte openslaande deuren die toegang geven tot onze patio. Hier zie je ook de producten van Weltevree, zoals de Outdooroven en Woodstock. En het was echt een cadeautje om deze zomer onder de Serpentine te kunnen douchen.”
omgebouwde-boerderij-Odyvette-Weltevree
Een verenigd interieur 

“Voor mijn werk als binnenhuisarchitect haal ik mijn inspiratie uit de natuur, mensen, mooie gebouwen en Pinterest. Architectuur geeft me meer inspiratie dan het doorbladeren van een interieurmagazine. Ik hou ervan om de architectuur van een huis te kunnen zien, daarom hou ik niet van te veel kleine accessoires of rommel. 

Wat mijn eigen huis betreft, zijn de verschillende vloeren het meest opvallende element. Met maar één type vloer in alle kamers zou het te netjes zijn geworden voor mijn smaak. Wist je dat vloeren het meest cruciale element in een interieur zijn? Vloeren geven een heel bepalende sfeer en laten je meubels er ook anders uitzien. 

Maar ondanks de verschillende vloeren en de verschillende kamers in het huis, vind ik dat ons huis eenheid uitstraalt. Dit heb ik bereikt door terugkerende kleuren en materialen. Deze herhaling in combinatie met een beetje imperfectie creëert iets wat ik graag omschrijf als ‘levendige rust’: gezelligheid dus!”
Serpentine-buitendouche-Weltevree
Voor meer informatie over Odyvet, bekijk haar website hier