kunst-van-niets-doen-Weltevree

De kunst van het niets doen

Niets doen. Klinkt heel nutteloos maar is stiekem gewoon heel erg goed voor ons. In een wereld waarin iedereen het ‘continu druk heeft’, is het goed om soms even stil te staan. Op adem te komen en zonder die honderden prikkels, ergens te zijn. Alleen maar ‘te zijn’. Om onszelf op te laden. En ik heb dé plek gevonden waar dit maar al te goed kan. 

Bij Slow cabins gaat alles een tandje langzamer. Ook wel ‘slow living’ genoemd. En het is nog een hele kunst voor velen om je hieraan toe te geven. Stilzitten is niet altijd zo makkelijk als het lijkt. Je telefoon laten voor wat het is. Geen mails, apps, nieuwsberichten of telefoontjes. Bij Slow Cabins boek je een cabin zonder dat je weet waar deze staat. Wat je wel weet, is dat het maximaal anderhalf uur rijden is vanaf je woonplaats en dat de cabin zich midden in de natuur bevindt. Mijn Guidelight neem ik tegenwoordig standaard mee wanneer we een weekendje weg gaan. Zo was het twintig minuten lopen naar onze cabin en gaf dit fijne lampje ons meer dan genoeg licht om de weg terug te vinden.
kunst-van-niets-doen-Weltevree
Let’s go slow 
En dan is daar het moment aangebroken waarop je niets meer ‘moet’. Je spullen zijn uitgepakt en de pot thee is gezet. En wees nu niet te streng voor jezelf. Ik heb namelijk vaak de neiging alles uit mijn weekend te halen. En dat gevoel heb ik wanneer ik voor mijn gevoel nuttig bezig ben. Het gevoel, omdat je nu je niets meer moet, een boek te ‘moeten’ gaan lezen of in de ochtend ‘moet’ mediteren. Nee, dat moet dus helemaal niet. Lastig hè, maar je moet alleen doen waar je op dat moment écht zin in hebt. Zo vind ik het heerlijk om een kampvuurtje te maken en hier gewoonweg naar te staren. Af en toe een blokje erop, een marshmallow roosteren omdat ik deze serieus heel erg lekker vind en wanneer het te koud begint te worden kruip ik lekker vroeg onder de wol. Voor mij het ultieme gevoel van opladen.
@Renskeontdektdewereld gaat in 2022 voor Weltevree op pad om jullie de mooiste get-aways te laten zien in de Benelux. Van Tiny Houses tot toffe A-Frame huisjes en alles daartussenin. Geen idee waar jullie heen moeten voor een weekendje weg? Volg de avonturen van Renske en laat je verrassen wat jullie omgeving te bieden heeft!